Forening: Institut for folkeligt teater

Aasen Teater

Åsens moderforening hedder Institut for Folkeligt Teater. Når vi på Åsen kan lave almennyttige arrangementer, som Åsen Folkefest, så skyldes det, at vi har en forening med medlemmer, som bakker op om Åsens formål. Men hvad er Åsen så, hvad er meningen med det hele?

Åsen er i virkeligheden en sprække, et skælv, en gejser - en åbning i kulturarvens og kunstgeologiens størknede landskab, hvor det stadig ånder, og hvor levende mennesker kan skabe noget: ny kunst, ny musik, nyt teater, ny litteratur, nye installationer, former og sammensmeltninger af noget som har været, og noget som aldrig er set før. Man kan skabe og skabe sig. Her på Åsen er du den, du er. Mange bruger og har brugt Åsen. F.eks: Kaospiloterne, Aalborg Teater, teatergrupper, balladesangere, enkeltpersoner og grupper med forskellige formål o.s.v.  

Institut for Folkeligt Teater uddeler en pris. Håbets Pris gives til en person eller et teater, som har arbejdet for det menneskelige håb; vovet, kærligt, vulgært, alvorligt, poetisk...med gnistrende energi mod vanetænkningen, som er vor kulturs største trussel: For en verden, hvor folk bruger deres egne øjne, ører, stemme. 

Håbets Pris gives altså til mennesker, som nytænker den folkelige kultur hvert andet år i Danmark og hvert andet år i USA. Håbets Pris i Danmark er også en dejlig fest i pinsen, og som medlem bliver du inviteret med.

Åsen Teater laver forestillinger. I foråret har vi lavet en børneteaterforestilling om “Svenske Nils”, der var en spillemand, som kom til Vendsyssel fra Sverige. Han lavede den dejligste musik og levede et forhutlet liv. Her 150 efter hans død lever hans musik fortsat. Nu kender alle børnehavebørn i Brønderslev Kommune til Svenske Nils, som døde på fattiggården i Sterup ensom og forladt. Du kan finde en trailer på youtube.

Vi håber, du vil være medlem af Institut for Folkeligt Teater. Du betaler 125 kr på mobilpay 61717343 og sender også meget gerne din adresse og mailadresse til aasenteater@gmail.com  Du kan også bruge netbank:  reg.nr. 4940  kontonummer 0002496399 eller indbetalingskort: +01<  +2496399<  

Som medlem 

  • bliver du inviteret til Håbets Pris.
  • Du får 10 % på overnatning.
  • Du bliver en formaliseret del og støtte for Institut for Folkeligt Teater, Åsen Teater og Åsen Folkefest.