Forening: Egnsmindesamlingen for Jerslev og omegn

Nyheder

Nyt i Arkiv.dk

05-02-2019 af Egnsmindesamlingen for Jerslev og omegn
7. februar kommer en ny udgave af arkivernes søgedatabase i luften med nye muligheder for di. Arkiverne kan nu lægge skriftlige kilder op som PDF-filer , som kan vises på den indbyggede kildeviser.

Mere om Arkiv.dk Fra Sammenslutningen af Danske Arkiver:

Find oldemors dagbog på nettet

 

Arkiv.dk er navnet på den stærkt populære hjemmeside, som Jerslev Lokalarkiv og 580 andre danske lokalarkiver bidrager til med billeder og andet materiale. Netop nu er siden blevet udvidet med flere nye funktioner, der gør det endnu lettere at søge i kulturskattene

 

Kunne det være sjovt at se billeder fra din skoletid? Eller ville det være super interessant at finde en gammel dagbog fra et familiemedlem?

Begge dele åbner hjemmesiden www.arkiv.dk mulighed for. Her ligger en kulturskat, som er Danmarkshistoriens største digitale scrapbog med blandt andet knap to millioner billeder og en million breve, kort, film og lyd.

Jerslev Lokalarkiv har bidraget til siden med ca. 4500 registreringer fra deres område. Arkiv.dk er yderst populær med 94 millioner sidevisninger, siden hjemmesiden gik i luften i 2015.

Det glæder vi i Egnsmindesamlingen os også over:

- Det er helt fantastisk at opleve, hvordan folk har taget imod arkiv.dk og bruger den så aktivt. Hvor de førhen måtte rejse tværs over landet for at lede i de fysiske arkiver, kan de nu sidde hjemme i sofaen og søge i dokumenter og billeder. Det gør en kæmpe forskel.

 

Gem favoritterne

Netop nu er siden blev udvidet med flere nye funktioner, som gør det endnu nemmere at dyrke sin interesse for slægtsforskning eller bare kunne opsnuse billeder fra sin skoletid eller måske finde oldemors gamle dagbog frem i en digitaliseret form.

Funktionen ’Mit arkiv.dk’ er en ny selvbetjeningsfunktion på www.arkiv.dk. Her har brugerne mulighed for at gemme favorit-billeder og dokumenter, købe billeder i høj opløsning, abonnere på en søgestreng og kommentere egne og andres registreringer, som vi kender det fra Facebook.

En anden ny funktion er en kildeviser, som blandt andet kan vise de gamle vejvisere, som blev omdelt i alle postkasser før i tiden.

- De nye funktioner er med til at åbne arkivernes samlinger endnu mere end tidligere og gøre dem tilgængelig for almindelige mennesker. De får en oplevelse af, at arkivet er deres og kan bruges til noget, siger Dorthe Søborg Skriver, direktør i Arkibas, der er ejet af Sammenslutningen af Lokalarkiver og som står bag arkiv.dk.

 

Læs mere om Egnsmindesamlingen på egnsmindesamlingen.dk

Læs mere om Sammenslutningen af Lokalarkiver på www.danskearkiver.dk

 

 

 

Se flere nyheder