Forening: Institut for folkeligt teater

Kalender

Dwight Lamb, Jensen & Bugge kommer til Åsen Teater d. 13.5.2019

Kræn Jerup var den meste kendte vendsysselspillemand i 1800-tallet. Hans søn lærte al musikken, men emigrerede til USA og lærte musikken videre til barnebarnet Dwight. I Vendsyssel var der ikke længere nogen til at spille musikken - indtil Jensen og Bugge fandt Dwight Lamb ude på prærien.
De har herefter lært musikken og "genlært" den til danske spillemænd. Jensen & Bugge har de sidste 11 år turneret med Dwight Lamb 20 gange i USA og 4 gange i DK. Indspillet 2 cd'er med ham og udgivet en nodebog. De har sammen spillet på Alsion, Hofteatret, Tønder Festival, lavet tv-shows i South Dakota, spillet i danske byer i USA (Elk Horn og Viborg), spillet på festivaler i hele midtvesten og langs den amerikanske vestkyst.
I 2017 blev Dwight først udnævnt Rigsspillemand af kulturministeren (Jensen & Bugge er også rigsspillemænd - dem er der 22 af i Danmark), og da han kom hjem til USA, modtog han den meget prestigefulde "Bess Lomax Hawes National Heritage Fellowship". Det er den fornemste pris som uddeles til "Master Folk and Traditional Artists" i USA.
Dwight Lamb er nu 85 år

Kom og få en uforglemmelig oplevelse!

Billetpris kr. 125,-

https://www.facebook.com/events/297659307541439/