Forening: Institut for folkeligt teater

Kalender

Releasekoncert med Arne Würgler Trio

Om sit nye album siger Arne Würgler

”HUSET BRÆNDER” ER ET TRIP UD I DEN STORE VILDE MANGFOLDIGHED. UD I EN VERDEN, DER ER VÆLTET - OG IND I FØLELSER OG SIND.  Men også med EN TRO PÅ, AT DET HELE BEGYNDER OG SLUTTER MED HINANDEN.”

ARNE WÜRGLER var sammen med Benny Holst og Trille frontfigurer i 70’ernes danske musik, hvor alle kunne synge med på Røde Wilfred, Drømmen om et sted, osv. Siden har han arbejdet med bl.a. Nashville-Blues, kabaret og han har også deltaget i Dansk Melodi Grand Prix og nu er han klar med et helt nyt album, hvor det er Naturen, der er i centrum.

Release i storslået nordjysk natur.

Måske netop derfor fik Arne Würgler, da han arbejdede med sine nye sange, den tanke, at han denne gang ville holde release i Nordjylland med den store natur som ramme. En god ven anbefalede ham Åsen Teater.

Det er nu blevet til en koncert, som starter udenfor på Åsen d. 19.9 kl. 19. 19.15 er det tidspunkt, hvor solen går ned midt i den store tonstunge skulptur, “Himmelbrønd”, som kunstneren Claus Ørntoft har skabt til Åsen Teater. Skulpturen er lavet, så solen sidder nøjagtig i midten mellem de to lodrette granitplader ved forårs- og efterårsjævndøgn. Koncerten er på den måde også en en vemodig indgang til de mørke måneder, som varsles med jævndøgn d. 22. september.

Efter denne indledning med akustisk sang og solnedgang i den smukke “Himmelbrønd” vil der blive spillet to sæt i Åsens Teatersal.

Med sig på scenen har Arne Würgler sine faste medspillere SINE BACH RÜTTEL og NILS TUXEN

SINE BACH RÜTTEL

har trods sin unge alder markeret sig stærkt som en af landets allerbedste banjospillere. Med sine to soloplader hører hun allerede nu til i inderkredsen af dansk roots musik. Sine har længe været fast deltager og solist i SOMMERSANG I MARIEHAVEN med koncerter både på DR1 og TV2 Charlie.

NILS TUXEN

er et spændende og sjældent genhør med en af dansk musik helt store guitarister.  Mange vil nok huske Nils Tuxen fra tiden i Savage Rose i halvfjerdserne. I dag er han fastboende i Tyskland med en fornem international karriere bl.a. sammen med Depeche Mode, Hannes Wader, Konstantin Wecker og Roger Whittager. Nils Tuxen regnes som virtuos på sit instrument.

Om koncerten på Åsen siger Birthe Rosenfeldt og Lars Olsen: “Vi glæder os meget til åbne dørene for spændende ny musik fra Arne Würglers Trio. Naturen er på alles læber. Vi håber at mange vil nynne med.”  På grund af Corona er der begrænset antal pladser, som skal bestilles på forhånd på aasenteater@gmail.com Først til mølle. Billetterne koster 100 kr.