Forening: Institut for folkeligt teater

Nyheder

Vølven på Åsen Teater

08-07-2020 af Institut for folkeligt teater
Søndag den 12. juli kan du opleve Ragnarock på Åsen Teater!

VELKOMMEN TIL En SPÆNDENDE TEATEROPLEVELSE!

Åsen Teater og Musikteatergruppen Ragnarock inviterer til spændende sommerteater på Åsen, Brødholtvej 120, 9740 Jerslev, søndag d. 12. juli klokken 15.

Forestillingen ”Vølven” bygger på fortællingen om Vølvens spådom.

Oplev ragnarocks ungdomsteatergruppe fortolke hvad det vil sige at være ung i dagens Danmark, med en forestilling der peger mod både fortid og fremtid, og handler om alt fra kulturelle normer til krig og overtro. Vi lover, at det ikke bliver kedeligt!

 

I forestillingen rejser Vølven fra Island til Danmark, hvor hun hidkalder fabeldyr, der skal finde genstande ude i Danmark. Hver genstand er gemt i et dansk ”miljø” med tilhørende sange fra forskellige epoker i dansk musikhistorie. Publikum inviteres med på en rejse, der blander nordisk mytologi og moderne scenekunst med billeder, der får dig til at grine, vækker uro og bygger bjerge og havlandskaber.

Der er tale om en ny bearbejdning af en forestilling, som netop er blevet skabt på Åsen Teater med instruktøren Sarah Eckhardt-Læssøe i spidsen.  Sarah Eckhardt-Læssøe er ikke ny på Åsen. Hun har tidligere optrådt med stor succes på Åsen Folkefest. Det samme gælder for Musikteatergruppen Ragnarock, som også tidligere har arbejdet og optrådt på Åsen Teater.

Det er en åben forestilling, så tag gerne venner, familie og naboer med. Forestillingen varer en time, og kan nydes af alle aldre. 

 

Forestillingen er gratis og alle er velkomne. Medbring et tæppe til at sidde på.

 

Om arbejdet med forestillingen udtaler Sarah Eckhardt-Læssøe: ”jeg føler mig utrolig privilegeret over at arbejde med en gruppe der lever og ånder for teater, og som frivilligt bruger så meget tid og energi på forestillingen. Den kreative udfordring i at nyfortolke vores nordiske kulturhistorie er noget af det mest spændende jeg længe har beskæftiget mig med, og mit mål er, at hele processen omkring tilblivelsen af forestillingen, skal emme af ritualer og spiritisme – vi skal have Freja, Thor og Odin helt ind i blodet når vi går på scenen”.

 

Om forestillingen søndag d. 12 juli kl. 15 siger Lars Olsen og Birthe Rosenfeldt fra Åsen Teater: “De unge skuespillere fra Musikteatergruppen Ragnarock er i den grad proppet med talent. Vi er glade for, at vi midt i Vendsyssels dejlige natur på Åsen Teater kan byde både turister og lokale på en flerstjernet udendørs teateroplevelse. Her er masser af plads og højt til himlen. Kom bare do.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Se flere nyheder