Forening: Jerslev-Hellum-Mylund Kirker

Nyheder

Babysalmesang i Jerslev Kirke

16-08-2017 af Jerslev-Hellum-Mylund Kirker
Et nyt hold babysalmesangere er startet i Jerslev Kirke, og der er plads til flere.

Der er født så mange børn i 9740 i år, at kirken for første gang kan tilbyde babysalmesang. Det første forløb kørte i maj, og et nyt hold er netop startet. Der er plads til flere, så hvis du er interesseret kan du stadig nå at være med. 

Babysalmesang foregår i Jerslev Kirke kl. 10.30-12.30 på følgende datoer: 22. august, 5. september og 12. september. Tilmelding til underviser Inge Bech Hansen på ingebechhansen@gmail.com eller 23314853. 

Salmer for livet

I Danmark er vi beriget med en fantastisk salmeskat. Hensigten med Babysalmesang er at lade det lille barn få del i denne skat. På den måde bliver der sået et lille frø i barnets bevidsthed, som kan ligge og vokse sig større resten af livet.

Læring gennem kroppen

Når babysalmesang kan lade sig gøre, og oven i købet er blevet en succes mange steder, skyldes det ikke mindst, at babyer faktisk er temmelig begejstrede for vores salmeskat. Deres lydhørhed for salmernes melodier viser det.

Det er i dag alment kendt, at børn udvikler sig gennem at lytte til musik. I moderne pædagogik og hjerneforskning bliver man mere og mere opmærksom på, at læring ikke finder sted alene gennem hjernen, men lige så høj grad igennem kroppen. Derfor bruger vi også de gamle salmer til bl.a. at danse. Salmerne får også en ny betydning når de bruges på denne måde. F.eks. når vi blidt vugger børnene til Thomas Laubs ”Sov sødt barnlille…” Her synges, danses og vugges håbet ind i det lille barn.  

Se flere nyheder